Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیمایش ملی ذائقه سینمایی ایرانیان، نکاتِ قابل تأملی را نشان داده که هنوز سریالی مثلِ «پایتخت» در زمره محبوب‌ترین‌های مردم قرار دارد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، در گزارشی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیمایشی از ذائقه سینمایی ایرانیان داشته که نکاتِ جالب و قابل تأملی در درونِ آن وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این پیمایش برای دستیابی به تصویری کلی از انتخاب­ها و سلیقه‌های سینمایی ایرانیان، در تابستان 1400 در سطح ملی اجرا شده است. مرحله گردآوری اطلاعات این پیمایش ملی با تعداد نمونه 5.339 در تیر 1400 و به شیوه تلفنی انجام شده است.

تحلیل جایگاه فیلم و سریال در زندگی روزمرۀ مردم، شناخت ترجیح­ها و سلیقه‌های سینمایی آنان و بازشناسی الگوهای قابل ­تشخیص در «مصرف سینمایی» ایرانیان ازجمله اهداف این پیمایش بوده است. توجه به دلالت‌­های فرهنگی و اجتماعی کلان­تر ذائقۀ سینمایی پاسخگویان نیز از دیگر اهداف این پیمایش بوده است. آنچه که اکنون منتشر می‌شود صرفاً دربردارنده برخی از یافته‌های این پیمایش ملی است.

پاسخگویانی که فیلم و سریال می­‌بینند و آنها که  نمی­‌بینند

به استناد این پیمایش، نیمی از پاسخگویان (50.3 درصد) روزی یک یا چند فیلم یا سریال تماشا می‌­کنند. افرادی که از هفته­‌ای چندبار تا سالی چندبار فیلم یا سریال تماشا می‌­کنند 31 درصدند. همچنین 18.3 درصد نیز اظهار داشته‌­اند که فیلم تماشا نکرده یا حداکثر سالی یک فیلم می­‌بینند.

به‌طورکلی 81.7 درصد پاسخگویان اظهار کرده‌­اند که فیلم و سریال می­‌بینند و 18.3 درصد گفته‌­اند هرگز فیلم نمی­‌بینند یا حداکثر سالی یک فیلم می­‌بینند که این عدد نسبتاً قابل توجه است.

یافته­‌های مربوط به پاسخگویانی  (81 درصدی) که فیلم و سریال می­‌بینند 

نحوه تماشای فیلم و سریال 

به استناد این پیمایش، تماشای فیلم و سریال از طریق تلویزیون ایران، بیشترین فراوانی را نسبت به دیگر روش­ها دارد؛ بعد از آن به ترتیب؛ دانلود از اینترنت و تماشای فیلم و سریال از طریق ماهواره شیوه­های رایج پاسخگویان برای تماشای فیلم و سریال است.

فیلم ایرانی یا خارجی؟

ترجیح بیش از نیمی از پاسخگویان (58.1 درصد) بر تماشای فیلم­‌های سینمایی ایرانی است. از سوی دیگر 21.7 درصد، فیلم­های سینمایی خارجی را ترجیح می­‌دهند. برای 16.6 درصد نیز به‌طورکلی کشور سازنده فیلم اهمیتی ندارد.

سینمای کدام کشورها در ایران  طرفدار بیشتری دارد؟

به استناد این پیمایش، فیلم‌های آمریکایی طرفداران بیشتری دارد.

بهترین فیلم‌­های  سینمایی ایرانی از دید مخاطبان

در انتخاب بهترین فیلمی که فیلم­‌بین­‌ها تاکنون مشاهده کرده­‌اند، آنان به‌ترتیب از «متری شیش و نیم»، «اخراجی­ها»، «آینه بغل» و «مارمولک» نام برده­‌اند. قرارگرفتن نام هر دو فیلم سعید روستایی یعنی «ابد و یک روز» و «متری شیش و نیم» که مضمون اجتماعی دارند در میان فیلم­‌های برگزیدۀ پاسخگویان در نوع خود توجه­‌برانگیز است.

این دو فیلم در سالیان اخیر به دلایل مختلف موضوع توجه مخاطبان قرار گرفته و از مدیوم­‌های مختلف مانند اینترنت و ماهواره در دسترس آنان بوده­‌اند. اما روند کلی‌­تر عبارت است از محبوبیت فیلم‌­های کمدی در میان مردم؛ فیلم‌­هایی که برخی از آنان به دلیل کیفیت نازل مورد انتقاد منتقدان سینما قرار داشته­‌اند.

 فیلم‌­های برگزیدۀ خارجی مخاطبان

براساس پیمایش ملی ذائقه سینمایی ایرانیان، مردم شناخت زیادی از «فیلم­های خارجی»، ندارند و حوزۀ علائق آنان نیز بسیار متنوع است. جز گروه بسیار ناچیزی از علاقه­مندان حرفه­ای سینما، انتخاب سایرین تاحدی «تصادفی» است و البته با جنبه سرگرم‌کنندگی مرتبط است. به لحاظ ژانر نیز در این فهرست تنوع به چشم می­خورد. چند فیلم از فیلم­های موسوم به اکشن در فهرست فیلم­های برگزیدۀ خارجی مخاطبان قرار گرفته است. فیلم‌های «سریع و خشن»، «پدرخوانده»، «ارباب حلقه‌ها»، «شعله» و «بر باد رفته» به ترتیب فیلم‌های برگزیده مخاطبان بوده است.

تماشای سریال­‌های ایرانی و خارجی

در پاسخ به این پرسش که: «بیشتر سریال­‌های ایرانی تماشا می­کنید یا  خارجی؟» اکثر پاسخگویان (73.9 درصد) اظهار داشته­اند که سریال­های ایرانی را بیشتر تماشا می­‌کنند. در مقابل 14.2درصد بیشتر سریال­‌های خارجی را تماشا می­‌کنند. 1.7 درصد نیز برایشان ایرانی یا خارجی بودن سریال تفاوتی ندارد.

در میان افرادی که «سریال‌­های خارجی» را تماشا می­کند سریال­‌های آمریکایی و ترکیه­ای در رده اول و دوم قرار گرفته­‌اند. فاصله میان این دو نیز زیاد نیست. همانطور که انتظار می‌­رفت سریال­‌های ترکیه‌­ای جایگاه مهمی در سبد مصرف فرهنگی ایرانیان پیدا کرده‌­اند.

بهترین سریال­‌های ایرانی مورد تماشا

پاسخگویان سه «سریال داخلی» «پایتخت»، «دودکش» و «یوسف پیامبر» را به عنوان سریال­‌های محبوب خود برگزیده‌­اند. جز در مورد سریال محبوب «پایتخت» و تا حدی سریال «دودکش» که فصل سوم آن در زمان اجرای پیمایش برای نخستین بار در حال پخش بود، سایر سریال‌­ها از سوی شمار اندکی از پاسخگویان به عنوان سریال محبوب انتخاب شده‌اند.

معیارهای انتخاب فیلم

پرسش «فیلم­‌هایی را که می‌­بینید غالباً چطور انتخاب می­‌کنید؟» می‌­تواند در شناخت آگاهی، جدیّت و ترجیحات پاسخگویان پرسش مهمی باشد. 37 درصد پاسخگویان گفته‌­اند که بیش از هر عامل دیگری «اتفاقی» فیلمی را برای تماشا انتخاب می­‌کنند. 17.5 درصد پاسخگویان، اطرافیان و دوستان را مهم­ترین مرجع انتخاب فیلم برای تماشا عنوان کرده‌­اند و حدود 14 درصد تبلیغات را 14 درصد حضور بازیگر مورد علاقه‌­شان را ملاک اصلی در انتخاب فیلم دانسته‌­اند، اما سهم کارگردان 2.4 و نقدهای سینمایی صرفاً کمی بیش از 6 درصد است.

یافته­‌های متنوع این پیمایش در گزارش نهایی تحقیق در قالب متنی تحلیلی به انضمام جُستارهای شماری از پژوهشگران منتشر خواهند شد.

مشکل تلویزیون کجاست؛ بازیگر، فیلمنامه، مدیر یا رقبا؟توضیحات رئیس صدا و سیما درباره ملاک‌های انتخاب مدیران جدید تلویزیون / بررسی حمله سایبری به کجا رسید؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: وزارت ارشاد رسانه ملی فیلم سریال وزارت ارشاد رسانه ملی فیلم سریال تماشای فیلم و سریال سینمایی ایرانیان سینمایی ایرانی پیمایش ملی فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۷۸۷۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موتورهای بازار برقی می شوند | وام 4 درصدی برای خرید موتور برقی

همشهری- زینب زینال زاده: امروزه حدود ۴ میلیون موتورسیکلت در تهران تردد می‌کند که این وسایل نقلیه سهم ۲۱ درصدی در آلایندگی گازی و ۱۰ درصدی در آلودگی ذرات معلق دارد. به عبارت دیگر موتورهای کاربراتوری ۱۰ برابر خودروهای یورو ۴ آلودگی دارند و از این رو برقی سازی آنها در کلان شهری چون تهران امری لازم و ضروری است. در راستای تحقق این هدف مدیریت شهری برقی سازی موتورهای کار و بار را در دستور کار قرار داده و بنا به گفته های علیرضا زاکانی شهردار تهران طبق برنامه ۴ ساله تحول شهرداری، برقی سازی ۳۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت کار انجام می شود. چرا که این کار به مثابه یک تیر و دو نشان است. از یک سو در مصرف سوخت صرفه جویی می شود و از سوی دیگر میزان آلودگی کاهش می یابد. حالا رسانه ای شدن خبر برقی سازی پیک های موتوری در محدوده بازار تهران نشان می دهد که شهرداری در تلاش است تا به وعده هایش عمل کند و به زودی شهروندان شاهد حضور گسترده موتورهای برقی کار و بار در بازار پایتخت خواهند بود و این کار زمینه ساز نهادینه شدن فرهنگ استفاده از وسایل حمل و نقل برقی خواهد بود.

برقی‌سازی ناوگان اداره پست

این روزها به دلیل افزایش بار ترافیک، بیشترین ترددها در شهر با موتورسیکلت انجام می‌شود. آن طور که شهردار تهران عنوان کرده: «۱۳ درصد حمل‌ونقل در ساعت پیک و ۶ درصد ترددها در حالت عادی با موتورسیکلت صورت می گیرد.» علاوه بر آن موتورهای کار و بار بیشترین پیمایش در تهران دارند و بنابراین برای مقابله با ذرات آلاینده می بایست برقی سازی موتورها با جدیت پیگیری شود و در راستای عملیاتی شدن این موضوع درنخستین گام از برقی سازی موتورهای کار و بار تفاهم نامه ای میان شهرداری تهران، شرکت پست، وزارت ارتباطات و سازمان محیط زیست منعقد شد. شهرداری تهران هم ۱۰۰ دستگاه موتوربرقی را به اداره پست تحویل داد.

برقی شدن ناوگان؛ دستاورد چین

برقی‌سازی و استفاده از مدهای حمل‌ونقل ریلی مانند مترو و تراموا گزینه‌های مناسب برای کاهش آلودگی هوای تهران هستند. باتوجه‌به محدودیت تولید و زمان‌بر بودن محصولات داخلی، مدیریت شهری علاوه بر انعقاد قرارداد با تولیدکنندگان داخلی، در سفر به پکن با شرکت‌های چینی هم قرارداد تأمین موتورسیکلت برقی بست. ورود ۱۰۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی دستاورد این سفر است که با ورود آنها به تهران قطعا شاهد تحول بزرگی در برقی سازی این ناوگان خواهیم بود.

ارائه وام برای خرید موتوربرقی

موتورهای برقی در مقایسه با موتورهای کاربراتوری گران‌تر هستند و همین موضوع سبب شده تا شهروندان میل و رغبتی برای استفاده از این وسیله نقلیه نداشته باشند. آن طور که پوریا علیمردانی مدیرعامل سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار و پایانه‌های مسافری شهر تهران گفته: «موتورهای برقی ۸۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان است اما شهرداری تهران برای تسریع و تسهیل فرایند برقی سازی موتورها، تسهیلاتی مانند وام ۷۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان با سود ۴ تا ۱۰ درصد و بازپرداخت ۵ ساله پیش بینی کرده است.»

مدیریت شارژ باتری با طرح سوآپ

در جریان برقی‌سازی موتورسیکلت‌ها زمان شارژ و هزینه باتری چالش اصلی محسوب می‌شود و شاید یکی از دلایل عدم رغبت شهروندان به خرید موتورهای برقی همین موضوع باشد. شهرداری تهران با عملیاتی‌کردن طرح «سوآپ» این چالش را حل کرده است. چرا که در این طرح خریدار فقط مالک بدنه موتور است و هیچ نوع مالکیتی در قبال باتری ندارد. در واقع مالک باتری یک شبکه‌ است که زنجیره شارژ باتری را به عهده دارد و در حقیقت صاحب نرم‌افزار و سخت‌افزار باتری محسوب می‌شود و با تمام‌شدن عمر مفید باتری (۵ تا ۱۰ سال)، آن را به شرکت ارائه‌دهنده تحویل می‌دهد و باتری نو دریافت می‌کند. همچنین باتری سوآپ (مدت شارژ پایین و پیمایش بالا) نیاز نیست هر بار شارژ شوند.

پیمایش ۱۱۰ کیلومتری

شارژ موتورسیکلت‌های برقی به طور میانگین ۴ تا ۷ ساعت طول می کشد. علیرغم تصور عده ای خاص این موتورها میانگین قابلیت پیمایش ۸۰ تا ۱۱۰ کیلومتری را دارند. موتورهای برقی بار و کار هم ظرفیت تحمل ۱۰۰ تا ۲۰۰ کیلوگرم وزن و پیمایش در شیب ۳۰ درجه را دارند و بنا به گفته های پوریا علیمردانی مدیرعامل سازمان مدیریت حمل و نقل بار و پایانه های مسافری شهر تهران، شهروندان از بابت باتری و پیمایش و تحمل وزن بار نباید دغدغه داشته باشند.

مجوز ورود به موتورهای برقی

تردد بی‌ضابطه موتورسیکلت‌ها در بازار تهران همواره با دردسرهایی برای عابران و حتی خودروهای عبوری مواجه بوده و هست. ساماندهی این وسایل نقلیه مطالبه شهروندان بوده و ازاین‌رو شهرداری تهران در راستای پاسخگویی به این مطالبه، اجرای طرح برقی‌سازی پیک‌های موتوری را در دستور کار قرار داده است. به گفته زینب عبادی معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهردار منطقه ۱۲ طبق مصوبه شورای عالی ترافیک ورود وسایل نقلیه پاک به محدوده بازار مجاز است و در عمل به این مصوبه برقی سازی پیک های موتوری عملیاتی شده است. چرا که با تردد در محدود بازار می توان از این وسیله نقلیه برای ارائه خدمات در سایر زمینه ها از جمله جابه جایی بار و مسافر استفاده کرد. او همچنین در گفت و گو با همشهری تاکید کرد که طبق همین مصوبه شورای ترافیک شهر تهران ورود هرگونه وسیله موتوری با سوخت فسیلی به داخل محدوده بازار ممنوع است و به موتورسواران مجوز یا کارت ورود به محدوده داده می شود و موتورهای بدون مجوز ضبط و به پارکینگ منتقل خواهند شد. پیش بینی جایگاه تعویض باتری هم برنامه دیگری است که در محدوده بازار پیش بینی شده و آن طور که عبادی گفته: «میدان ارگ برای این کار پیش بینی شده اما همچنان در حال بررسی هستیم و این نقطه هنوز نهایی نشده است. در هر صورت راکبان موتورهای برقی می توانند پس از پیمایش ۹۰ کیلومتر باتری موتور را در محل پیش بینی شده تحویل دهند و باتری جدید را دریافت کنند.» مراسم برقی سازی موتورهای برقی تا پایان اردیبهشت با حضور مدیران شهری برگزار می شود.

کد خبر 850122 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شهردارى تهران موتور - پیک موتوری تهران

دیگر خبرها

  • لزوم توجه به نظام مسائل/امورزیرساختی پایتخت مطالبه نمایندگان باشد
  • انرژی‌های تجدیدپذیر هر روز محبوب‌تر می‌شود
  • انرژی‌های تجدیدپذیر هر روز محبوب‌تر می‌شوند
  • پیمایش در مرز ۶G
  • قطار فحش‌های مسعود فراستی به ایستگاه «مست عشق» رسید
  • مهران مدیری با یک سریال بازمی گردد | جزئیات شروعِ پیش‌تولید پایتخت
  • موتورهای بازار برقی می شوند | وام 4 درصدی برای خرید موتور برقی
  • ویترین تسنیم شماره ۶۶۱/تهران؛ پایتخت امنیت
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • بهادر زمانی بازیگر نقش همایون در سریال قطب شمال کیست + بیوگرافی