Web Analytics Made Easy - Statcounter

کسری تیرسحر کارگردان جوان سینمای ایران که با ساخت فیلم اتاق شماره ۱۳ تا کنون ۱۰ حضور جهانی، ۳ جایزه و ۲ نامزدی به دست آورده است. وی همچنین امسال به عنوان یکی از اعضای هیات انتخاب جشنواره فیلم هفتگی هالیوود (Hollywood Weekly Film Festivaal) انتخاب شده است.

با او درباره فعالیت‌های فیلمسازی، علایق سینمایی و هدفش برای آینده، به گفت و گو پرداختیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر شما ترسیم یک دنیای بهتر امکان پذیر است؟

از آنجایی که خوب و بد مسائل کاملا نسبی هستند، این بحث پیش می آید که خوب چیست که فیلمساز بخواهد در اثر خود دنیای بهتر را خلق کند. به عنوان مثالی از نسبی گرایی اخلاقی، در جوامعی اجساد مردگان را می سوزانند و آن را کار خوبی می‌دانند اما برخی جوامع دیگر این نوع رفتار با اجساد را بد و ناپسند می دانند. اما اگر مقصود از خوب، خوبی است که در اخلاق و عقاید فیلمساز خوب پنداشته می شود، بله این امر امکان پذیر است اما در غیر این صورت خیر.

فیلم «اتاق شماره ۱۳» به موفقیت‌های بین‌المللی رسیده. در این باره بیش‌تر توضیح بدهید؟

در فیلم اتاق شماره ۱۳ با وهم و واقعیت کلماتِ یک نویسنده، درگیر می‌شویم که خود در کلماتش غرق شده است. به عقیده ی من فرم و محتوا باید با یکدیگر، بالانس و تعادل داشته باشند. هیچ‌وقت نه فرمالیسم بوده‌ام و نه محتواگرا؛ و همیشه این باور را داشته‌ام که تعادل این دو در یک فیلم مهم است. در «اتاق شماره ۱۳» هم تمام تلاش من برای برقراری تعادل بین این دو بخش بود. در هر بخش‌ از ترکیب‌بندی تصویر، دکوپاژ و حرکت‌های بازیگر و دوربین من از معنا و مفهوم استفاده کردم. نورپردازی وموسیقی فیلم هم در این زمینه موثر بوده. همین‌طور حداکثر استفاده را از اکسسوار و اجزای صحنه هم بردیم و تا حد ممکن از آن‌ها در ترکیب بندی تصویر به صورت هدف‌مند استفاده کردیم.

شما به موفقیت‌هایی در جشنواره‌های خارجی دست یافتید. در این مورد بیشتر توضیح دهید. چه شد که فیلم‌تان را به این جشنواره‌ها فرستادید و چه بازخوردی از مخاطبان گرفتید؟

اتاق شماره ۱۳ تا کنون ۱۱ حضور جهانی، ۲ نامزدی و ۳ جایزه از جشنواره‌های خارجی کسب کرده. من بسیار علاقمند بودم که بازخورد فیلم را در میان مردم کشورهای مختلف ببینم و کار توسط مخاطبان و داوران جهانی دیده شود. خوشبختانه هم از مردم و هم از داوران بازخورد خوبی دریافت کردم. یکی از جوایز هم «بهترین فیلم از نگاه مردم» بود.

فیلم شما در جشنواره‌های داخلی هم تحسین شده؟‌ به طور کلی چه تفاوت‌هایی میان جشنواره‌های داخل ایران و خارج از کشور، می‌بینید؟

فیلم اتاق شماره ۱۳ برخلاف جوایز و حضورهای جهانی که داشته تا به امروز در جشنواره های داخلی حتی به نمایش هم در نیامده. تفاوت مهمی که میان جشنواره‌های داخلی و خارجی می‌بینم آن است که در جشنواره‌های خارجی توجه و اولویت داوران و گروه جشنواره اول از همه به خود مبحث هنر است و پس از آن به مسائل دیگر توجه می کنند. و خب قطعا در دنیای هنر هیچ چیز مهم‌تر از هنر نیست.

مشکل فیلم هایی که بدبینی ایجاد می‌کنند در ایده شان است یا در شیوه اجرا؟ نظر شما به عنوان فیلمساز کوتاه چیست؟

در کشور ما متاسفانه یا خوش وقتانه خیلی از مقوله ها به جای اینکه تئوریزه شوند، با آزمون و خطا و تجربه به دست می آیند. فیلم کوتاه بر اساس ایده ای شکل می گیرد که در واقع قصه در پایان فیلم بسته می شود. مخاطب را به فکر وا میدارد اما در ذهن او ادامه پیدا نمی کند و مانند فیلم سینمایی بسط داده نمی شود و قرار نیست قابلیت تبدیل به یک فیلم سینمایی را داشته باشد. البته که تفاوت هایی در ساختار درام و دیگر چیزهایی میان فیلم کوتاه و بلند وجود دارد، اما فیلم کوتاه را نباید از نظر کارکرد خیلی متفاوت با فیلم بلند دانست.

به طور کلی وضعیت کیفی فیلم‌های کوتاه ایران را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ فکر می‌کنید در مقایسه با سینمای حرفه‌ای و فیلم‌های بلند داستانی، چه موقعیتی دارد؟

فیلم کوتاه در ایران، فضای نسبتا آزادتری به فیلمساز می‌دهد تا آنچه را که می‌خواهد به تصویر بکشد و این فضا با وجود محدودیت‌هایی که دارد، نسبت به سینمای بلند داستانی، به شکل چشمگیری بازتر است. شاید تعجب کنید اما در کل از نظر من ساخت یک فیلم کوتاه خوب و استاندارد به نسبت فیلم بلند سختی‌های خاص خودش را دارد. به دلیل اینکه فیلمساز مجبور است بیشترین مفهوم را در کمترین زمان ارائه دهد.

دورنمای کارتان برای آینده چیست؟‌ قصد دارید به سراغ ساخت فیلم‌های بلند هم بروید یا همان فضای فیلم‌های کوتاه را ترجیح می‌دهید؟

در حال حاضر مشغول به کار در همین حیطه فیلم کوتاه خواهم ماند تا به نتیجه مطلوب خود برسم و پس از آن قطعا شروع به ساخت فیلم‌های بلند داستانی می‌کنم. اما بسیار علاقمند هستم که در آن زمان هم فیلم‌های کوتاه بسازم. از کودکی بسیار رویا پرداز بودم و دنیاهای خیالی خودم را داشتم و سینما به من این فرصت را می‌دهد که آن دنیا را ملموس و قابل رویت کنم.

برچسب‌ها فیلم کوتاه کارگردان اکران فیلم

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فیلم کوتاه کارگردان اکران فیلم فیلم کوتاه کارگردان اکران فیلم فیلم کوتاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۱۱۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، پیمان جبلی در آخرین شب ضبط برنامه تلویزیونی «برمودا» شبکه نسیم با میزبانی از امیر دریادار سیاری، در جمع عوامل این برنامه حضور یافت و با بیان اینکه این برنامه با پشتیبانی یک اتاق فکر قوی طراحی شده است، گفت: «برمودا» در زیست‌بوم رسانه‌ای متنوع و رقابتی کنونی توانسته توفیق بزرگی را رقم بزند و تبدیل به اعتبار، نماد و یکی از ویژندهای سیما و شبکه نسیم شود.

وی افزود: موفقیت برنامه، مسؤولیت تیم تولید را سنگین‌تر می‌کند تا در فصل‌های بعد به توقعات و انتظارات مخاطبانش که بالاتر رفته، پاسخ دهند و با ریل‌گذاری درستی که انجام شده، محتوای مدنظر را به افکار عمومی منتقل کنند.

رییس رسانه ملی با بیان اینکه «برمودا»، قابلیت ساخت فصل‌های متعددی خواهد داشت که با اتکا به اتاق فکری قوی می‌تواند بدرخشد، گفت: این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد که برنامه نباید روی دور تکرار بیفتد و این رویش و زایش باید تداوم داشته باشد.

وی تحول رویکردی و بسط دامنه ساز و کارهای تولیدی مبتنی بر راهبردهای دوره جدید مدیریتی را از جمله ویژگی‌های ساخت این مجموعه برشمرد و با تأکید بر محوریت محتوا در شاکله برنامه‌هایی چون «برمودا»، تصریح کرد که تحول محتوایی غایت همه تحول‌هاست و ضرورت دارد دست‌اندرکاران این برنامه و برنامه‌های مشابه آن به این موضوع توجه خاص داشته باشند و بدان اهتمام ورزند.

جبلی در خاتمه گفت: باید از ظرفیت‌های به‌وجودآمده به موقع و به‌جا استفاده کرد و «برمودا» را که روی‌هم‌رفته کار خوبی است، در مسیر پیشرفت یاری کرد.

کد خبر 6098557 عطیه موذن

دیگر خبرها

  • سهم سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • سهم انجمن سینمای جوانان ایران و سازمان سینمایی از نمایشگاه کتاب
  • «آشیل» به جشنواره فیلم سیدنی دعوت شد
  • «مهاجران» برنده اسکار انگلیس شد
  • بهادر زمانی بازیگر نقش همایون در سریال قطب شمال کیست + بیوگرافی
  • جشنواره دریای سرخ به فیلم ایرانی جایزه داد
  • «برمودا» به اعتبار سیما و شبکه نسیم تبدیل شد/ ظرفیت ادامه فصل بعد
  • «برمودا» قابلیت ساخت فصل‌های متعدد را دارد
  • تبدیل برمودا به یکی از ویژندهای شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد دارد
  • تبدیل «برمودا» به یکی از نماد‌های شبکه نسیم/ برنامه‌ای که قابلیت تولید در فصل‌های متعدد را دارد